Cykel en skonsam träningsform

Letar du efter någon form av träning som kan vara lätt så har du inte kommit rätt, ingen träning ska vara lätt utan den ska ge resultat i och med att man utför den. Däremot finns det olika träningsformer som är mer eller mindre skonsamma mot kroppen. Cykel är en skonsam träningsform även om den kan vara jobbig att utföra, man kan få upp ordentligt flås när man cyklar.

Framförallt så gäller det att träna upp kroppen att tåla mer, vill man komma i form så gäller det att man pressa sin kropp till det yttersta för att nå sin toppform. Alla kan inte vara elitidrottare utan det gäller att man hittar sin grej som man trivs med. Cykel kan absolut vara en bra träningsform som passar för dig.

Gå absolut inte ut för hårt första gångerna du ger dig ut på en cykel utan bygg upp din kondition allt eftersom. Skriv ner ett träningsprogram för cykel som du anser dig klara av från början. Allt eftersom du känner att du orkar mer så kan du utöka dina cykelrundor. Du kan också pressa dig mer och variera din cykling med mer motlut, du kan ju vila i nedförslut och återhämta dig.

Efter en period så kanske du också känner att du vill byta upp dig till en mer anpassad cykel för din träning, den vardagscykeln du har använt kan ha gjort sitt. Välj en cykel som är anpassad för dig och din träning. Du kan med gott samvete ha flera olika cyklar som passar var du ska cykla. Landsväg eller skogsmark.

Sorry, the comment form is closed at this time.