Styrketräna hemma

Träning är något vi ofta gör utomhus eller på gymmet, beroende på vilken typ av träning man håller på med. Men när det gäller just styrketräning är detta något många gånger går bra att göra i hemmet.

Något många har fått stor användning för när det kommer till hemmaträning är en skivstång eller ett par hantlar. Detta behöver inte kosta väldigt mycket och kan användas till väldigt många övningar för att träna upp en hel rad av olika muskler. Satsar man på detta är det dock rekommenderat att man också investerar i ett lämpligt skydd för golvet. Att tappa en vikt direkt på golvet kan lätt lämna permanenta spår efter sig.

Andra praktiska redskap som kan användas är exempelvis en chin up bar som man enkelt fäster i en vanlig dörröppning. Detta kan vara en ganska fysiskt krävande övning rent styrkemässigt och är ofta något man måste vara i ganska bra form för att klara av. Men har man någon som kan assistera en kan det ofta fungera även om man inte klarar av att dra upp hela sin kroppsvikt själv.

Men det är inte det enda sättet man kan träna hemma. Det finns också en rad övningar där kroppen fungerar som motvikten. Tänk bara klassiska moment som armhävningar, benböj eller utfallssteg. Fördelen med dessa är ju att man kan göra dem varsomhelst och inte behöver något annat än ett par passande kläder.

Sorry, the comment form is closed at this time.