Vikten av att må bra

Allas vår önskan är att vi ska få vara friska och vikten av att må bra kan vi jobba med aktivt varje dag. Vi gör våra aktiva val varje dag hur vi rör oss och vad vi stoppar i oss. Hur vi mår kan bero på vad vi äter och vår kosta är mycket viktigare än vi kan tro ibland.

Vi uppmanas att dra ner på exempelvis salt vilket kan vara bra i vissa fall, men då jod har tillsatts i saltet som i många fall är bra för oss så kan detta eventuellt bli ett problem om vi får i oss för lite jod. Det finns möjligheter att få i sig jod på andra sätt och det kan vara bra att kontakta sin läkare för konsultation innan man börjar att sätta in någon form av tillskott.

Vi är vad vi äter har det sagts och det gäller att man hittar den diet som passar för den typ av människa du är. Mycket beror på vilka resultat du vill ha, är tanken att snabbt går ner i vikt eller tänker du mer långsiktigt. Det bästa kan nog vara att tänka långsiktigt och arbeta för att hålla kvar vid den diet som fungerar för en.

Motivationen är viktig för oss och det kan behövas hjälp på vägen för att vi ska få den där motivationen som behövs för en förändring, oavsett om det är träning eller vad vi stoppar eller inte stoppar i oss. Vänner kan vara ett sätt att få hjälp av, att motivera och pusha varandra kan vara en väldigt god hjälp på vägen till ett mer hälsosamt liv.

Sorry, the comment form is closed at this time.